Översättningen tillhandahålls endast i informationssyfte. Endast den franska versionen är juridiskt bindande.
Version av den 29 september 2026
Dessa allmänna användarvillkor (användarvillkoren) fastställer de särskilda villkoren för användning av tjänsten Klytic Mail som DEDICACE SOFTWARE (nedan ”Leverantören”) tillhandahåller sina företagskunder (nedan ”Kunden”).
De kompletterar Leverantörens allmänna försäljningsvillkor, som fortsatt gäller för varje tecknande av tjänsten.
Tecknande och användning av Klytic Mail innebär att dessa användarvillkor godtas utan förbehåll.
Varje Klytic Mail-konto omfattar automatiskt tjänsten Klytic MTA Essential, som särskilt är avsedd för filtrering och skydd av de e-postflöden som är kopplade till kontot.
Användningen av Klytic MTA Essential är oförskiljbart kopplad till Klytic Mail-kontot och utgör inte ett separat tecknande för Kunden.
Genom att teckna eller använda ett Klytic Mail-konto bekräftar Kunden även att ha tagit del av de allmänna användarvillkoren för Klytic MTA och godtar dem utan förbehåll för användningen av funktionen Klytic MTA Essential.
Användarvillkoren för Klytic MTA gäller för Klytic MTA Essential i den mån de är förenliga med Essential-erbjudandets egenskaper och begränsningar.
Tecknandet av ett separat Klytic MTA-erbjudande, när ett sådant erbjuds, omfattas av de villkor för tecknande och de användarvillkor för Klytic MTA som gäller för det erbjudandet.
Klytic Mail är avsett för yrkesmässig användning, i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar.
Kunden ansvarar för hur Kundens användare använder tjänsten och förbinder sig särskilt att inte använda tjänsten för att:
- skicka bedräglig, vilseledande eller olaglig kommunikation;
- sprida innehåll som strider mot lag, tredje parts rättigheter eller allmän ordning;
- skicka oönskade massutskick eller delta i skräppostsändningar;
- sprida skadlig programvara, virus, länkar eller bilagor som syftar till att äventyra ett system;
- utge sig för att vara en tredje part eller använda en adress eller domän på ett sätt som kan vilseleda mottagarna;
- kringgå säkerhets-, filtrerings- eller autentiseringsmekanismer;
- äventyra eller försöka äventyra Leverantörens eller tredje parts system.
Kunden ska även se till att gällande regler om direktmarknadsföring, skydd av personuppgifter, immateriella rättigheter och sekretess följs.
Varje användare ska ha ett eget konto. Det är förbjudet att dela inloggningsuppgifter mellan flera personer, utom när en särskild mekanism i tjänsten uttryckligen medger delad åtkomst.
Kunden ansvarar för hanteringen av sina användares konton, särskilt för att de skapas, ändras, inaktiveras och raderas.
Inloggningsuppgifter, lösenord, återställningskoder, nycklar, autentiseringstokens och andra uppgifter som ger åtkomst till tjänsten är strikt konfidentiella.
Kunden och Kundens användare får särskilt inte:
- lämna ut sina inloggningsuppgifter till en obehörig tredje part;
- förvara åtkomstkoder på en osker plats;
- återanvända ett komprometterat lösenord i andra tjänster;
- lämna ut en autentiseringskod som tagits emot via sms, app eller på annat sätt till en person som ber om den;
- inaktivera eller kringgå de säkerhetsmekanismer som har införts.
Varje lösenord eller autentiseringshemlighet som ursprungligen tillhandahållits ska ändras när tjänsten eller Leverantören begär det. Lösenord ska också bytas utan dröjsmål vid misstanke om att de har komprometterats, om konfidentialiteten har gått förlorad eller om den behöriga personen byts ut.
Kunden ska utan dröjsmål underrätta Leverantören om varje komprometterat konto eller misstanke om att ett konto har komprometterats.
När flerfaktorsautentisering finns tillgänglig uppmanas Kunden att aktivera den och göra den obligatorisk för konton med administratörsrättigheter.
Kunden väljer vid tecknandet den lagringskapacitet som motsvarar Kundens behov.
Kunden ansvarar för att denna kapacitet är lämplig för Kundens användning och ska förutse varje ökning av sina behov.
När den tecknade kapaciteten blir otillräcklig ska Kunden begära en ökning i så god tid att den kan genomföras innan den maximala kapaciteten uppnås.
Leverantören kan inte hållas ansvarig för följder av otillräcklig lagringskapacitet som beror på att Kunden inte har förutsett behovet eller begärt en ökning.
Varje minskning av kapaciteten kan vara förenad med tekniska villkor och, när den kräver ett ingripande från Leverantören, faktureras enligt offert.
Kunden ansvarar för de domännamn, e-postadresser och uppgifter som Kunden använder inom ramen för tjänsten.
Det åligger Kunden att säkerställa att Kunden har de rättigheter som krävs till de domännamn som används och att hålla uppgifterna om deras förvaltning uppdaterade.
Kunden ansvarar också för konfigurationen av de DNS-poster som åligger Kunden när dessa inte hanteras av Leverantören.
Kunden ska vidta säkerhetsåtgärder som är anpassade till Kundens verksamhet.
Det åligger särskilt Kunden att:
- hålla de datorer och enheter som används för åtkomst till tjänsten uppdaterade;
- skydda enheterna mot skadlig programvara;
- begränsa administratörsrättigheterna till de personer som behöver dem;
- snabbt inaktivera konton för personer som har lämnat organisationen;
- göra sina användare medvetna om riskerna med nätfiske, identitetsstöld och röjande av konfidentiell information;
- införa stärkt autentisering när det är möjligt.
De säkerhets- och filtreringsmekanismer som Leverantören har infört utgör skyddsåtgärder och befriar inte Kunden från Kundens egna säkerhetsskyldigheter.
Kunden ansvarar för de meddelanden som skickas och tas emot av Kundens användare samt för det innehåll, de bilagor, länkar och data som behandlas med hjälp av tjänsten.
Kunden svarar för följderna av en användning som inte är förenlig med dessa användarvillkor, av Kunden själv, Kundens användare eller varje person som Kunden har gett åtkomst till tjänsten.
Kunden ska särskilt vidta alla nödvändiga åtgärder för att förhindra att ett komprometterat konto används för att sprida skräppost, skadlig programvara eller olagligt innehåll.
Leverantören vidtar säkerhetsåtgärder som är anpassade till tjänsten och dess infrastruktur.
Om ett beteende upptäcks som kan äventyra säkerheten för tjänsten, andra användare eller tredje part får Leverantören vidta varje åtgärd som krävs för att skydda sin infrastruktur, särskilt tillfälligt begränsa, stänga av eller blockera ett konto eller ett e-postflöde.
När det är möjligt informerar Leverantören Kunden om den vidtagna åtgärden och skälen till den.
Vissa funktioner eller användningssätt kan kräva särskilda resurser eller konfigurationer.
När Kundens behov överstiger den kapacitet som ingår i erbjudandet, särskilt på grund av en exceptionell meddelandevolym, ett stort antal användare eller särskilt intensiv användning, kan en anpassning av infrastrukturen eller kompletterande tjänster erbjudas enligt offert.
Utan att det påverkar bestämmelserna i de allmänna försäljningsvillkoren får Leverantören tillfälligt stänga av hela eller delar av tjänsten när en användning utgör en risk för säkerheten, integriteten eller tillgängligheten hos Leverantörens infrastruktur, Leverantörens kunders infrastruktur eller tredje parts infrastruktur.
Avstängningen begränsas till vad som är nödvändigt för att undanröja eller begränsa risken.
Bestämmelserna om behandling av personuppgifter, sekretess, säkerhetskopior och återlämnande av data fastställs i de allmänna försäljningsvillkoren och i förekommande fall i tillämpligt DPA.
Kunden ansvarar för att bevara de data som Kunden behöver och ska, när det är nödvändigt med hänsyn till Kundens verksamhet, vidta egna kompletterande åtgärder för säkerhetskopiering eller arkivering.
Tecknandet av Klytic Mail innebär att dessa användarvillkor godtas, utan att det påverkar godkännandet av de allmänna försäljningsvillkoren och eventuella kompletterande avtalshandlingar som gäller för Kunden.